zondag 30 september 2012

Een nieuwe uitdaging!


 Ik hoor jullie denken.. Een nieuwe uitdaging en wat zien we.. Een BH en slipje.. Die kopen wij dames regelmatig.. Natuurlijk, jullie hebben gelijk, maar mijn blogje heet kaatjesMAAKSELS... Dit heb ik zelf gemaakt.. Nee, Jawel!! Heb mezelf weer een nieuwe uitdaging gegeven... Ik heb besloten zonder enige voorkennis of ervaring, lingerie te gaan maken... En dit is het 2e setje wat ik ook in mijn leven heb gemaakt. De eerste is niet de moeite waard om te laten zien hoor.. Dat was echt een proef om te bekijken hoe een BH in elkaar moet...
 Ik heb het Danglez patroon DB6 voor de BH gebruikt, samen met een lingeriepakket wat ik besteld heb bij Kantje Boord.
 De slip is het patroon DS3 ook van Danglez en ook weer materiaal uit het pakket van Kantje Boord.
\
Uiteraard ben ik nog niet tevreden over de afwerking. De maat is mijn inziens wel goed en ik heb hem nu al een aantal uur aan en hij zit prima!!
Nog even een foto van de achterkant, inclusief "smulrolletjes" ;-)
Ik heb er weer een nieuwe passie bij!! En manlief is er ook blij mee ;-)

7 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg! Is dat niet onwijze lastig met die kantjes en glibberstof naaien?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee valt best mee. Als je makkelijk met tricot werkt is dit ook goed te doen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een uitdaging en... het resultaat is super! Heel mooi! En hij past je ook perfect, wat je bij gekochte bh's steeds moet afwachten. Nee, petje af, hoor!

  groetjes,
  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan me voorstellen dat je er een nieuwe passie bij hebt, als je er eenmaal aan begint, dan wil je niet meer stoppen met lingerie maken! bewonderenswaardig dat je het helemaal zelf uitvogelt allemaal! Veel plezier met het volgende setje en plezier met dragen van deze.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oef, wat 'n spannend setje! Ik vind 'm goed gelukt!

  Heb zelf altijd voorgevormde BH's aan, is met strakke shirts en bloesjes iets mooier, vind ik... Kun je dat eigenlijk ook zelf maken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja volgens mij kan je dat ook zelf maken... als je besluit om het eens te proberen, moet je je inschrijven bij het lingerieforum. Daar vind je heel veel informatie!

   Groetjes Bianca

   Verwijderen